Wigans Athletic FC

Wigan Athletic Football Club er en engelsk klubb innen profesjonell fotball, og ligger i Wigan utenfor Manchester. Per i dag er Wigan nede på tredje nivå i det engelske systemet, den såkalte League One, men det er ikke så lenge siden Wigan var helt oppe i Premier League. Forhåpentligvis er det også bare et spørsmål om tid før klubben er tilbake i toppen der den hører hjemme. Klubben ble grunnlagt i 1932, og har spilt hjemmekampene på DW Stadium siden 1999. Den tidligere stadion het Springfield Park.

Laget kom inn i ligasystemet i 1978, og hadde klatret opp til øverste nivå allerede i 2005. Karrieren i Premier League varte fra 2005 til 2013, men det store høydepunktet i klubbens historie så langt var da de vant FA-cupen i 2013. Det var selvfølgelig et voldsomt vanskelig og hyggelig år på én og samme tid, siden klubben samtidig rykket ned, og vant sitt første trofé fra øverste hylle. Wigan har også vunnet serien på andre og tredje nivå, og hadde mange regionale triumfer i tiden før klubben kom inn i ligasystemet. På grunn av cupgullet fikk Wigan ogsWigans Athletic FCå være med i europeisk sammenheng for første gang, med spill i Europa League i 2013/2014.

I Europa League gikk det ikke så bra med Wigan, selv om hjemmekampene var gode og endte med blant annet seier over Maribor fra Slovenia, og en sterk uavgjort mot den rike russiske klubben Rubin Kazan. Å lykkes på bortebane i Europa er imidlertid ikke så lett. Wigan greide å holde 0-0 mot belgiske Zute Waregem, men det ble tap både mot Rubin og Maribor. Dermed ble det sisteplass i gruppa, og en skuffende tidlig exit fra europeisk toppfotball.

Samme år gjorde Wigan det kjempebra i både liga og FA-cup, men var uheldig og tapte i kampen om opprykk, og røk ut på straffekonk mot Arsenal i FA-cupens semifinale.