Warriors: rugbylaget i Wigan

Wigan Athletic FC deler sin stadion og hjemmebane, DW Stadium, med rugbylaget Wigan Warriors RLFC. Det er en proff rugbyklubb som også holder til i Wigan, og er med i Super League. Før 1997 het klubben simpelthen Wigan.

Rugbyklubben til Wigan har en veldig lang historie, som går helt tilbake til 1870-tallet, altså for nesten 150 år siden. Wigan var med på å skape en ny liga i nord-England da det oppsto strid innenfor rugbyforbundet på 1890-tallet. Siden den Wigan Warriors RLFCgang har Wigan vært en svært vellykket klubb, med hele 20 ligatitler og 19 cuptriumfer. I mange år var byen Wigan mer kjent for rugby enn fotball, og i noen grad er det nok sånn ennå. Det er fordi Wigan Warriors faktisk er den mest meritterte av alle klubbene i engelsk rugby, og var særlig dominerende på 1980- og 1990-tallet. De vant utrolig nok både liga og cup sju år på rad.

Det har vært rivalisering mellom fotball- og rugbyklubbene i Wigan, og særlig på 1980- og 1990-tallet, da Wigan også begynte å bli større i fotball, var det en del nedsettende snakk fra rugbyledernes side. Nå deler imidlertid de to klubbene stadion uten større problemer, og det ser ut til å fungere bra. Det har blant annet blitt arrangert landskamper i rugby på DW Stadium.

Det var Alfred McAlpine som sto for designen til stadion. Helt på slutten av 1990-tallet kunne både Wigan Athletic og Wigan Warriors endelig flytte inn i det nye, flotte anlegget fra sine gamle og ærverdige men nedslitte arenaer, Springfield Park og Central Park.

Kapasiteten på DW Stadium er i overkant av 25 000, og tilskuerrekorden ble faktisk satt under en fotballkamp. Det var i mai 2008 da Manchester United var på besøk og skulle avgjøre kampen om ligagullet. Den dagen kom det 25 133 tilskuere.