Rivaler 2: Blackburn Rovers

I tillegg til Bolton har Wigan også mange andre rivaler, deriblant Preston, Oldham, Bury og Burnley, men den etter hvert viktigste rivaliseringen er med Blackburn.

Rovers er også en profesjonell fotballklubb fra Lancashire, nærmere bestemt fra byen Blackburn. For å komme seg fra Wigan til Blackburn kjører man først østover mot Bolton og så en 2-3 mil nordover, så det er i alt ca. 40 km mellom de to byene. Blackburn var lenge i Premier League, men i likhet med Wigan og Bolton har de opplevd litt motgang de senere årene og har ikke greid å rykke opp igjen siden nedrykket i 2012.

Blackburn er en veldig gammel klubb med en stolt historie, som startet helt tilbake i 1875, og er en av de første og grunnleggende klubbene i ligasystemet. Klubben har spilt kampene sine på Ewood Park helt siden 1890. Klubbens stoBlackburn Roverslte historie fikk seg en trøkk i perioden fra 1960-tallet frem til rundt 1990, med hele 26 sesonger på rad nede i divisjonene. Men da Premier League startet i 1992 var Blackburn nok en gang med. På det tidspunktet hadde stålmagnaten John Walker tatt over klubben og gjort legenden Kenny Dalglish til manager. Tre år senere ble Blackburn mestere i Champions League, med spillere som Alan Shearer og Chris Sutton på laget. Henning Berg spilte også på Blackburn i denne gullalderen.

Kort tid etter begynte det imidlertid å gå nedover igjen, og klubben var nede mellom 1999 og 2001. Styreformann Walker døde, før klubben kom seg opp i Premier League igjen. Nå er klubben tilbake på andre nivå, og det ser ikke veldig lyst ut med tanke på opprykk. Supporterne til klubben lengter tilbake til gamle dager, og skryter mye av at Blackburn er én av bare fem klubber som har vunnet Premier League, en liste som for eksempel ikke inneholder Liverpool, Tottenham, Everton, eller Newcastle.