Rivaler 1: Bolton Wanderers

Siden Wigans inntreden i ligasystemet og særlig siden klubben rykket opp i Premier League i 2005, har det først og fremst vært Bolton som har vært den viktigste rivalen. Det er bare 13 km mellom de klubbene, fra Macron Stadium i Bolton til DW Stadium i Wigan. Dette er bakgrunnen for rivaliseringen mellom de to klubbene, det er med andre ord snakk om et klassisk lokal-derby når de to klubbene møtes. Begge lags supportere ser på det andre laget som fienden, og atmosfæren når lagene spiller mot hverandre, er ofte svært spent og intens.

Rivaliseringen begynte da de to klubbene begge var på andre nivå, og fortsatte da de i en periode var oppe i Premier League. Man kan nesten si at rivaliseringen blomstret i denne perioden. Bolton rykket opp i 2001 og Wigan fulgte i 2005. Så rykket etter hvert begge klubbene ned igjen, også denne gangen i samme rekkefølge. Bolton rykket ned i 2012 og ble fulgt av Wigan i 2013. Supporterne til Bolton liker selvfølgelig å skryte av at deres lag har vært lengst i toppserien, og fryder seg uhemmet over at Wigan i fjor rykket ned til tredje nivå. Forrige gang de to klubbene møttes var i mars 2015, i en kamp på DW Stadium som endte 1-1. Måneden etter måtte Wigan gå den lange veien ned, oBolton Wanderersg rivaliseringen ble satt på vent inntil videre.

Bolton er et lag med ganske store triumfer i sin historie, og har faktisk vært i den engelske toppligaen i flere sesonger enn noe annet lag som ikke er i Premier League i dag. De har også vunnet FA-cupen fire ganger, siste gang i 1958. I 1987 falt klubben imidlertid helt ned i 4. divisjon. Klubben reiste seg imidlertid, og har vært i Premier League endel år. De har til og med vært med I Europa ved to anledninger.